29 Eylül 2016 Perşembe

Scratch ile Hayallerini Kodla! - Eğitimimizi Yayına Aldık

Scratch Temel Egitimi

Scratch Temel Eğitimine Hoşgeldin.
Bu video senin için hazırlandı ancak sen bu videoyu izlemeden hemen Scratch öğrenmeye hazır hissedip sonraki videoya geçmiş olabilirsin aslında istediğimiz de tam olarak bu :) Eğer bu videoyu izlemeyi seçtiysen; Scratch ile görsel programlama dünyasına girmene sadece 1 adım kaldı. Nasıl mı? 
MIT Medya Laboratuarında geliştirilen Scratch, sürükle - bırak mantığı ile çalışan ve sana en kolay şekilde kodlama öğretecek olan görsel bir programlama ortamıdır. Scratch sayesinde hiç kod yazmaya gerek kalmadan sürükle bırak mantığıyla kodlama yapabilirsin. Bu sayede animasyonlar, etkileşimli hikayeler veçizgi filmler oluşturabiliroyunlar yapabilirsin ve yaptığın her şeyi hem arkadaşlarınla hem de tüm dünyadaki her yaştan diğer scratch kullanıcıları ile paylaşabilirsin. 
Scratch ile programlamaya başlamak için bir bilgisayar ya da tablet kullanman yeterli! Kodlama alanına sürükleyip bırakacağın kod blokları ile kendi programlarını inşaa edebileceğini zaten öğrendin. Bunun dışında Scratch dünyasında varolan mevcut uygulamalara katkıda bulunarak diğer uygulamaları da geliştirebilirsin. Bu eğitim setinde Scratch ile tanıştıktan hemen sonra bu ortamda neler yapabileceğini, web sitesine kayıt olmayı, online ve offline editör ile arayüze hakim olarak calismayi, projeler oluşturup kaydetmeyi, baskalarinin projelerine katkida bulunmayi ogreneceksin. Tabii ki tüm bunları öğrenirken Piko arkadaşlarını bekliyor ve kovalamaca projeleri ile tecrübe kazanıp diğer örnek uygulamalarla hayalinde canlandırdığın diğer projeleri hayata geçirebileceksin. 
Hadi kodlamaya!

Hiç yorum yok: