31 Ocak 2012 Salı

Açık Akademi Sanal Sınıflar ve Live ID

Acik_Akademi_Ercan_BozkurtAçık Akademi Sanal Sınıflarına kayıt ile ilgili çok sayıda soru alıyorum. Bu sürecin detaylarını aşağıdaki yazıda sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sanal sınıf eğitimleri ile ilgili olarak daha önce http://ercanbozkurt.blogspot.com/2012/01/acik-akademi-sanal-sinif-egitimleri.html adresinde yazmış olduğum bilgiler de işinize yarayabilir.

Live ID nedir?

Her ay, Microsoft’tan gönderilen birçok sanal sınıf, etkinlik, seminer ve web semineri duyurusu alıyorsunuz. Bunların yanı sıra çeşitli ürün gruplarına ait aylık ya da iki aylık bültenler de tarafınıza ulaşıyor. Seminerlere kayıt olmak ve bültenleri düzenli almak için size bir bağlantı veriliyor ve açılacak sayfadan Live ID’nizi kullanarak kayıt olabileceğiniz veya aboneliğinizi başlatabileceğiniz belirtiliyor. Peki nedir Live ID? Nasıl alınır? Live ID’nizin olup olmadığını nereden bilebilirsiniz?

 

Belki de Live ID’niz var.

Identity’nin (Kimlik) kısaltılmış hali olan ID; Microsoft’un Live çatısı altında topladığı tüm hizmetlere tek bir hesapla erişmenizi sağlar. Eğer MSN Hotmail, MSN Messenger veya Microsoft Passport hesabınız varsa, zaten Windows Live ID'niz de var demektir, hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok. Şayet bir Live ID’ye sahip değilseniz, birkaç dakikanızı ayırarak buradan kolayca bir Live ID edinebilirsiniz. www.hotmail.com sayfasına girip, sol tarafta bulunan “Kaydol” sekmesinden de bir Windows Live ID hesabı yaratabilirsiniz.

image

 

Live ID ile ne yapabilirsiniz?

Bir Windows Live ID ile Açık Akademi, Hotmail, Messenger, Xbox LIVE, Windows Live Spaces, Profile, Photo Gallery ve Live simgesini [image] gördüğünüz diğer yerlere girebilirsiniz. Live ID ile erişebileceğiniz Windows Live Servisleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.

 

Sanal Sınıflara Nasıl Kaydolabilirsiniz?

Size gönderilen duyurudaki kayıt bağlantısına ya da Açık Akademi üzerinde yer alan Sanal Sınıf Eğitimleri sayfasında yer alan eğitimin adına tıklayıp (Meselâ Framework, Merhaba Dünya) ardından Eğitim İçeriğini Başlat linkine tıkladığınızda karşınıza aşağıdaki ikinci ekran görüntüsünde olduğu gibi ilgili eğitimin kayıt linkinin bulunduğu sayfa gelir.

image

image

Bu sayfadaki kayıt linkine tıkladığınızda, Live ID’niz ile kayıt olabileceğiniz aşağıdaki sayfaya yönlenirsiniz.

image

Daha önce edindiğiniz Windows Live ID’nizi ve şifrenizi “Geri dönen bir kullanıcıyım” işaretli olarak Devam tuşuna tıklayarak yazabilirsiniz. Eğer Live ID’niz yoksa Windows Live ID için kaydol düğmesine tıklayarak kendinize bir hesap oluşturarak, Live ID alabilirsiniz.

image

Live ID’nizi ve şifrenizi yazıp Oturum aç düğmesine basınız.

image

Live ID’nizi yapıp oturum açtığınızda karşınıza aşağıdaki sayfa gelir. Seminere kaydınızı onaylamak için yapmanız gereken son şey sayfadaki Onayla düğmesine tıklamaktır.

image

Karşınıza gelen son sayfa kaydınızın alındığını bildiren sayfadır.
Kayıt onayınız ayrıca e-posta adresinize gönderilmektedir.

image

Hiç yorum yok: