30 Eylül 2011 Cuma

Windows 8 Metro Uygulamalarını sadece Microsoft mu satacak?

windows8store

Metro uygulamaları sadece Windows Store içerisinde satılacak.

Microsoft, geçen hafta düzenlenen BUILD konferansında, Windows 8 için  geliştirilecek olan Metro uygulamaların, sadece Microsoft Store üzerinden satışa sunulacağını duyurdu.

Microsoft’un yayınladığı bilgilerde, ücretli olarak sunulacak olan uygulamalardan, yüzde 30 pay alınacağı bilgisi yer aldı. Fakat, bu bilgi daha sonra yayından kaldırıldı ve bu konuda henüz sözlü olarak resmi bir açıklama yapılmadı. Yine de gelir paylaşımının sektörde standart hale gelmiş olan %70 geliştirici – %30 store dağılımından farklı olması beklenmiyor.

Windows 8 Uygulama Mağazasının, "Windows Store" ismini alacağı kesinleşti. Windows Store’un, Metro Uygulamalarının dağıtımı için kullanılacak olan tek kanal olacağı da kesin bilgiler arasında.

Uygulamaların sadece Windows Store üzerinden sunulacağının kesinleşmesinin ardından, Microsoft'un Google modelini değil de, Apple'ın modelini takip ettiği anlaşılıyor. Microsoft’tan Ted Dworkin, Metro uygulamalarının download’a sunulmadan önce mutlaka inceleneceğini ve zararlı içermeyeceğini söyledi. Ted Dworkin, Windows Store geliştirme takımının başında bulunuyor.

Hiç yorum yok: