30 Nisan 2011 Cumartesi

Chrome version 11 (Download)

Chrome 11, yeni logosu ve yeni özellikleri ile kullanıma sunuldu.

Her yeni sürümde olduğu gibi, çok sayıda bug onarıldı. Yeni sürüm, daha düz hatlara sahip olan yeni logo ile birlikte geldi.

Bu sürüm ile birlikte, hız artışının yanısıra, HTML üzerinden ses girişi (HTML5 Speech Input API) sağlanıyor ve bu sayede kullanıcıların web sitesi üzerinden konuşma yapabilmesine imkan sağlanıyor. HTML5 sayesinde mümkün olan, web üzerinden ses girişi, şu an için çok fazla yerde kullanılamıyor olsa da, bu işte öncülük yine Google'dan geliyor. Google'a ait bir çeviri hizmeti olan Google Translate, bu yeni özelliğin kullanılabileceği yerlerden bir tanesi olarak ilk adımları attı. Sesten metine dönüşüm yapmak için , tek yapmanız gereken, Google Translate sitesindeki mikrofon icon'una tıklayıp, konuşmak. Başka bir deyişle, servis tarafından çevirilmesini beklediğiniz metni, sesli olarak Google'a okumak. Ayrıca HTML5 Rocks sitesi üzerinde de bu güzel özelliği test edebilirsiniz.

Chrome 11 ayrıca, GPU-accelerated 3D CSS transform için de destek sunuyor ve daha komplike sitelerin CPU üzerinde minimum etki ile render edilmesini sağlıyor.

Chrome'un en güncel kararlı sürümü olan 11.0.696.60, Windows, Linux ve Mac OSX sürümleri ile geniş bir kitleye hitab ediyor. Hali hazırda Chrome kullanıcısı olanlar, menüdeki 'Google Hakkında' / 'About Google Chrome' seçeneği üzerinden güncelleme yapabilirler.

Hiç yorum yok: