16 Ağustos 2008 Cumartesi

SQL Server 2008 Express Edition DOWNLOAD


Beklenen express sürümü download edilebilir hale geldi. Henüz Tools ya da Advanced Services yok, fakat en kısa sürede onlarında hazır olacağı söyleniyor.

SQL Server'ın ücretsiz sürümlerinden birisi olan bu sürüm ile ilgili bu adresten geniş bilgi alabilir ve ürünü indirebilirsiniz.


SQL Server 2008 Express IA64 desteği vermemektedir ve yalnızca x86 (32 Bit) ve x64 (64 Bit) sistemlerde çalışır. 32 Bit, 64 Bit ya da her iki versionu birden indirebileceğiniz sayfaya direkt olarak ulaşmak için DOWNLOAD linkini kullanabilirsiniz.

SQL Server 2008 Express'i kurmak istediğiniz işletim sistemi üzerinde admin haklarına sahip olmalısınız. Bu link (Release Notes) ve bu linkten (ReadMe) SQL Express'i kurmadan önce ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. SQL Server kurulumu ve kullanımı ile ilgili daha derinlemesine bilgiler için Books Online kullanılabilir.

SQL Server Express'i kurmak için, öncelikle Microsoft .Net Framework 3.5 SP1 ve Windows Installer 4.5 kurmanız gereklidir.

SQL Server Express ücretsiz bir üründür fakat bazı kısıtlamaları vardır. Server üzerindeki veritabanlarının boyutu 10 GB lık bir limite sahiptir. SQL Server Express üzerinde çalıştığı PC'nin yalnızca bir CPU'sunu kullanabilir. Ve 1GB ram'den daha fazla raminiz olsa bile sadece 1GB'lik kısmı SQL Express tarafından kullanılacaktır.

Hiç yorum yok: