26 Şubat 2008 Salı

Compilr.com - Online Compiler (C#)

Compilr, uygulama geliştiricilerin online olarak kod yazıp derlemelerini sağlayan bir web uygulamasıdır. Herhangi bir dosya indirmeden ya da sisteminize derleyici kurmadan direkt olarak siteyi kullanabilirsiniz. Uygulamanın Web tabanlı olması işletim sisteminden bağımsız olarak internet balantısı bulunan her yerde rahatlıkla kullanilabilmesini sağlıyor. Şu an için Compilr sadece C# ve VB.Net desteği sunarken C# üzerine yoğunlaşmış durumda. Compilr uygulamasının geliştirme sürecinde içlerinde C#, VB.Net, C/C++, Java ve Fortran'ın da bulunduğu bir çok dile destek verileceği resmi sitelerinde belirtilmiş.

Compilr - Çevrimiçi Derleyici, şu anda test hayatına devam ediyor. Bir dönem kayıt/üyelik herkese açık idi fakat şu an üyelik için bir davetiye koduna (invitation code) ihtiyacınız olacak. Kapalı Beta'nın ardından birçok hata (bug) bildirilmiş ve giderilmiş. Yakında üyeliğin yeniden herkese açılacağı söyleniyor.
Uygulamayı kullanırken önünüzdeki text alana kodunuzu yazıyorsunuz ve sonrasında SUBMIT butonuna tıkladığınızda yazdığınız kod derlenip download etmeniz için hazırlanıyor. Uygulamanın bize sunduğu özellikler şunlar:
  • Proje içerisine kolayca dosya ve klasör ekleyip kaldırmak
  • Tab sistemine dayalı editör ekranı
  • Renklendirilmiş ve takip etmesi kolay kod satırları
  • Dizayn ekranında eş-zamanlı hata yakalama imkanı
Uygulama ile ilgili ekran görüntülerini yüksek çözünürlükte görmek için aşağıdaki resimleri/linkleri kullanabilirsiniz. Resmi Web Sitesi için bu link ve uygulama ile ilgili sıkça sorulan sorulara (FAQ) ulaşmak için de bu link kullanılabilir. Compilr kullanımının nasıl olduğunu gözlemlemek için ise, Compilr kullanılarak yazılmış örnek bir uygulamanın olduğu bu link kullanılabilir.

Compilr, Firefox 2, Internet Explorer 6 ve Internet Explorer 7 ile testlerde başarılı görülürken Opera ve Safari ile ilgili bazı problemler ortaya çıkmış. Fakat bu testler henüz proje Alpha aşamasındayken yapıldığı için sorunlar zaman içerisinde giderilecektir.

Hiç yorum yok: